Boka plats för vårterminen 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kvinnlig AG Tävling - Steg 3-4

Rekommenderad ålder

7+ år

 

Träningen

Med känsla för varje individs unika egenskaper flyttar vi under lekfulla former fokus mot inlärning och utveckling av mer komplexa övningar. Träningen är strukturerad och en större koncentration från gymnasterna är nödvändig. Fysisk förberedelse (styrka, flexibilitet och uthållighet) kompletterar grenspecifik träning. Träningen bedrivs med högre intensitet för gymnaster i behov av stor fysisk stimulans och som motiveras av utmaningar i teknik och utförande.

 

Målsättning

Gymnasten ska ges förutsättningar att lära sig övningar på steg 4–5 från det nationella tävlingsprogrammet ”Svenska stegserierna” samt förövningar från det alternativa tävlingsprogrammet ”Klubbpokalen”. När gymnasten behärskar alla grundläggande moment rekommenderas hon byte av grupp för vidare utveckling. Gruppbytet är frivilligt och sker i samråd med huvudledare och sektionsansvarig.

 

Tävling

Gymnaster som behärskar tävlingsmomenten på steg 3–4 deltar på lokala och regionala tävlingar. Resultaten står inte i centrum.

 

Övrigt

Gymnasten deltar på föreningens och KvAG-sektionens arrangemang med syfte att stärka sammanhållningen inom klubben. Träningsläger på annan ort kan förekomma.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Besök oss på Facebook
Våra partners