Boka plats till vårterminen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Barngympa

Lekande gymnastik

 

Rekommenderad ålder

4-6 år

 

Träningsmängd höst- & vårtermin

60 min

12 träningstillfällen 

 

Träningen

På Barngympan får barnen prova på roliga och utmanande lekar och redskapsbanor där de får använda både kropp och knopp. Här tränas gymnastikens tolv grundformer: krypa, gå, klättra, rulla, balansera, hoppa, springa, stödja, kasta, fånga, åla och hänga. Ett träningspass innehåller samling, lekuppvärmning, rörelser till musik, redskapsbana, lek med "fallskärm" och avslappning. Barnen uppmuntras till daglig lekfull fysisk aktivitet och att prova många idrotter och gymnastik i olika former.

Det viktigaste är att barnen känner sig delaktiga, har kul och får utlopp för fantasi och rörelseglädje. Övningar och rörelser anpassas efter varje barns förmåga och stort utrymme ges för utveckling av grundmotoriska färdigheter. Tävlingar förekommer inte. 

Ledaren

Ledaren sätter barnet i centrum och berömmer ofta. Positiv förstärkning ökar barnens självkänsla och självförtroende. Ledaren ser barnens olika behov och stimulerar till utveckling. Barnen får mogna i egen takt och individuella olikheter välkomnas. Aktiviteterna är enkla och barnanpassade och samverkan mellan barnen uppmuntras. Ledaren förklarar tydligt och enkelt och upprättar klara rutiner kring träningarna på ett sådant sätt att barnen förstår varför och därför vill följa reglerna. All träning utgår från att det är viktigare att ha kul än att prestera.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Falu GK, 02/12 22:54 
Falu GK, 12/06 00:20 
Falu GK, 06/06 20:13 
Falu GK, 06/05 22:39 
 
Besök oss på Facebook
Våra partners