Boka plats för vårterminen 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Parkour basic

Lärande parkour

 

Rekommenderad ålder

7-15 år

 

Träningsmängd höst- & vårtermin

60 minuter

12 träningstillfällen 

 

Träningen
Parkour basic är det stadie där barnen lär sig att träna för att ha kul, utmanas, röra på sig och träffa kompisar. Träningen är parkourspecifik men med fortsatt fokus på allsidighet och variation av övningar och uttrycksformer. De grundmotoriska färdigheterna är i centrum och sätts samman till att forma parkourspecifika övningar. Här får barnen lära sig grundmetodiken och grundtekniken inom parkour och även gå vidare mot förberedande avancerade parkourövningar. De tränar på olika moment för att på snabbaste, smidigaste och mest effektiva sätt ta sig från punkt A till punkt B. Att kunna se varje hinder som en möjlighet - det är parkour. 

 

Varje träningspass innehåller uppvärmning, stretch, enklare styrketräning, redskapsstationer och lekar. Vi vill att det allsidiga idrottandet ska fortsätta. Därför uppmuntrar vi våra utövare att hålla på med flera andra idrotter och olika aktiviteter.

Tävling & uppvisning

Att tävla är inte i fokus. Deltagande på klubbuppvisning är möjligt. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Besök oss på Facebook
Våra partners