Boka plats för vårterminen 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kvinnlig AG Tävling - Klubbpokalen

Rekommenderad ålder

10+ år

 

Träningen

Med känsla för varje individs unika egenskaper flyttar vi fokus mot inlärning och utveckling av mer komplexa övningar. Träningen är allsidig, rolig, utmanande och utvecklande. Den egna kroppens förutsättningar för rörelse och känslan av tillhörighet står i centrum.  Nya utmaningar och variation i träningen inspirerar och utvecklar utövarna samt minskar skaderiskerna. Varje träningspass innehåller uppvärmning, grenspecifik träning samt fysisk förberedelse bestående av styrka, flexibilitet och uthållighet.  

 

Målsättning

Gymnasten ska ges förutsättningar att lära sig övningar från det nationella tävlingsprogrammet ”Klubbpokalen” samt förövningar från tävlingsprogrammet ”Regionspokalen”. När gymnasten behärskar alla grundläggande moment rekommenderas hon byte av grupp för vidare utveckling. Gruppbytet är frivilligt och sker i samråd med huvudledare och sektionsansvarig.

 

Tävling

Gymnaster som behärskar tävlingsmomenten på Klubbpokalen deltar på lokala och regionala tävlingar. Resultaten står inte i centrum.

 

Övrigt

Gymnasten deltar på föreningens och KvAG-sektionens arrangemang med syfte att stärka sammanhållningen inom klubben. Träningsläger på annan ort kan förekomma.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Besök oss på Facebook
Våra partners