Sommarträning
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
AG-basic

Lärande gymnastik - 7-12 år

 

Rekommenderad ålder

7-15 år

 

Träningsmängd höst- & vårtermin

90 minuter

12 träningstillfällen 

 

Träningsmängd sommartermin

60 minuter (1-2 pass/vecka)

5-20 träningstillfällen

Träningen

AG-basic är det stadie där barnen lär sig att träna för att ha kul, utmanas, röra på sig och träffa kompisar. Träningen är gymnastikspecifik men med fortsatt fokus på allsidighet och variation av övningar och uttrycksformer. De grundmotoriska färdigheterna är i centrum och sätts samman till att forma gymnastikspecifika övningar. Här introduceras gymnasterna i den artistiska gymnastikens grunder. De tränar i huvudsak på redskapen barr, bom, matta, hopp, räck och ringar. Varje träningspass innehåller uppvärmning, stretch, enklare styrketräning, redskapsstationer och lekar. Vi vill att det allsidiga idrottandet ska fortsätta. Därför uppmuntrar vi våra gymnaster att hålla på med flera andra idrotter och olika gymnastikaktiviteter.

Ledaren

Ledaren inspirerar barnen med spännande och individuellt anpassade utmaningar. Allsidighet och variation i träningen säkerställs genom smarta inlärningsmetoder och olika rörelse- och redskapsbanor. Ledare och barn arbetar tillsammans på ett lekfullt sätt mot individuella prestationsmål. Resultatmål förekommer inte.

Tävling & uppvisning

Att tävla är inte i fokus. Deltagande på klubbuppvisning och "checkpoint" är möjligt. 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 12/06 00:20 
Hem, 06/06 20:13 
Hem, 06/05 22:39 
 
Besök oss på Facebook
Våra partners