Boka plats till vårterminen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Familjegympa

Aktiv start med lekande gymnastik

 

Rekommenderad ålder

1-3 år

 

Träningsmängd höst- & vårtermin

45 min

12 träningstillfällen 

 

Träningen

På Familjegympan tar barnen steget in i gymnastikens fantastiska värld. Tillsammans med medföljande vuxen får de på sin egen nivå undersöka och utforska vad kroppen kan. Här skolas gymnastikens tolv grundformer in: krypa, gå, klättra, rulla, balansera, hoppa, springa, stödja, kasta, fånga, åla och hänga. Ett träningspass innehåller samling, akrobatiska övningar tillsammans med medföljande vuxen, sånger/ramsor och rörelser till musik, redskapsbana, lek med "fallskärm" och avslappning. Barnen uppmuntras till att delta och prova på alla moment men det viktigaste är att de har kul och får utlopp för fantasi och rörelseglädje. Övningar och rörelser anpassas efter varje barns förmåga och stort utrymme ges för utveckling av grundmotoriska färdigheter. 

Ledaren & medföljande vuxen

Ledaren organiserar träningspasset och är ett stöd för både vuxna och barn. Medföljande vuxen sätter barnet i centrum och berömmer ofta. Positiv förstärkning ökar barnens självkänsla och självförtroende. Medföljande vuxen ser barnens olika behov och stimulerar till utveckling. Barnen får mogna i egen takt och individuella olikheter välkomnas. Aktiviteterna är enkla och barnanpassade. Ledaren förklarar tydligt och enkelt och upprättar klara rutiner kring träningarna. All träning utgår från att ha kul och känna rörelseglädje. 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Falu GK, 02/12 22:54 
Falu GK, 12/06 00:20 
Falu GK, 06/06 20:13 
Falu GK, 06/05 22:39 
 
Besök oss på Facebook
Våra partners