Bokningssidan för höstterminen är öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trupp basic

Lärande gymnastik

 

Rekommenderad ålder

7-15 år

 

Träningsmängd höst- & vårtermin

60 minuter

12 träningstillfällen 

 

Träningsmängd sommartermin

60 minuter (1-2 pass/vecka)

5-20 träningstillfällen

Träningen

Trupp basic är det stadie där barnen lär sig att träna för att ha kul, utmanas, röra på sig och träffa kompisar. Träningen är gymnastikspecifik men med fortsatt fokus på allsidighet och variation av övningar och uttrycksformer. De grundmotoriska färdigheterna är i centrum och sätts samman till att forma gymnastikspecifika övningar. Här introduceras gymnasterna i truppgymnastikens grunder med fokus på inlärning av övningar som handstående, kullerbyttor på både matta och hopp, hjulning och ljushopp. De tränar i huvudsak på redskapen matta, satsbräda, trampett och plint. Varje träningspass innehåller uppvärmning, stretch, enklare styrketräning, redskapsstationer, lekar och fristående med enklare rörelser till musik. Vi vill att det allsidiga idrottandet ska fortsätta. Därför uppmuntrar vi våra gymnaster att hålla på med flera andra idrotter och olika gymnastikaktiviteter.

Ledaren

Ledaren inspirerar barnen med spännande och individuellt anpassade utmaningar. Allsidighet och variation i träningen säkerställs genom smarta inlärningsmetoder och olika rörelse- och redskapsbanor. Ledare och barn arbetar tillsammans på ett lekfullt sätt mot individuella prestationsmål. Resultatmål förekommer inte.

Tävling & uppvisning

Tävling förekommer inte. Gymnaster erbjuds delta på klubbuppvisning.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Falu GK, 22/09 12:39 
Falu GK, 21/06 11:03 
Falu GK, 01/05 22:36 
Falu GK, 02/12 22:54 
 
Besök oss på Facebook
Våra partners