Nyheter från Gymnastikförbundet

Den 22 oktober beslutade regeringen om ett undantag i förordningen om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 personer. Gymnastikförbundet jobbar nu med att tolka beslutets innebörd i praktiken.

Den 22 oktober tog Folkhälsomyndigheten (FHM) bort de särskilda allmänna råden för personer som är 70 år och äldre. De rekommendationer som gäller för samtliga personer gäller nu även de äldre.

Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya allmänna råd som ger en möjlighet att införa regionala och lokala råd som innebär fler åtgärder för att kunna bekämpa smittspridning lokalt.

I samarbete med vår sponsor Folkspel erbjuds alla föreningar att sälja BingoLottos Julkalender och tjäna pengar till föreningen.

Nedan kan du läsa GS Pelle Malmborgs fredagshälsning!

Många föreningar drabbas ekonomiskt av inställda träningar och evenemang och Gymnastikförbundet arbetar tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF) med att försöka mildra de ekonomiska effekterna med anledning av coronaviruset.

Seminarietips!

(2020-10-16 09:51)
Idag inleds den andra delen av det internationella gymnastikförbundets seminarieserie. Under hösten kommer ett brett spektrum av ämnen att tas upp.

Tobias Peterson, 27, startade sin gymnastikkarriär i Hammarbygymnasterna för 21 år sedan. Numera tävlar han för KFUM och har hunnit med hela tio SM-medaljer och fyra EM-medaljer.

Det finns fortfarande medel kvar inom projektstödet och vi tar nu emot ansökningar löpande i IdrottOnline.

Varmt välkommen till Gymnastikförbundets webbinarium kring hur föreningar kan ansöka om kompensationsstöd med anledning av pandemin.

Under grenfinalerna i SM i kvinnlig artistisk gymnastik i Västerås plockade gårdagens mångkampsvinnare Tonya Paulsson hem två guld, i bom och fristående. Jonna Adlerteg vann inte oväntat guldmedaljen i barr och Maja Sandfridsson vann i hopp.

Efter lördagens mångkamp i manlig artistisk gymnastik var spänningen stor inför grenfinalerna och det blev riktigt fina tävlingar i Halmstad Arena där de sex grenfinalgulden fördelades mellan fem gymnaster.

Under lördagen avgjordes mångkampen i SM i kvinnlig artistisk gymnastik i Västerås. Tonya Paulsson från Motus Salto i Malmö lyckades med starka framträdanden i alla redskap och satte personligt rekord med totalpoängen 51,400.

David Rumbutis tävlande för All Star Gymnastics, så heter den svenska mästaren i manlig artistisk gymnastik. Det står klart efter en spännande tävlingsdag i Halmstad Arena.

E-post: info@falugk.se