Nyheter från Gymnastikförbundet

28-30 maj 2021 genomförs Riksidrottsmötet (RIM). Mötet äger rum vartannat år och består av RF-stämma och SISU-stämma. Under mötet, som är idrottens högsta beslutande organ samlas de 72 idrottsförbunden och fattar beslut i en rad olika frågor.

Hela 6,9 miljoner kronor. Det fick alla föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2020 dela på. Nu kan din förening och lag anmäla ert intresse för er chans att städa naturen och tjäna pengar under 2021.

Hur många kullerbyttor kommer du göra i helgen? Läs Pelle Malmborgs fredagshälsning och kommande årsmöten inom Gymnastikförbundet och idrotten i stort.

75-åriga Lena håller i och håller ut: - Lite tungt var det att träna i djup snö, men vi hjälptes åt att skotta.

Tillsammans med Riksidrottsförbundet och Svenska Spel arbetar vi för att sänka tröskeln till rörelse. Vi förlänger nu vårt samarbete för att gemensamt skapa en idrottsrörelse där alla får plats #tillsammansförflerirörelse.

Vi vill uppmärksamma några olika personer inom Gymnastikförbundet och Svensk Gymnastik där vi synliggör några prioriterade områden och roller genom att ställa fem snabba frågor till dem.

Nu är det klart att Lillsveds Idrottsfolkhögskola har förnyat sin internationella licens från EuropeActive för deras hälsocoacher och personliga tränare.

Vi vill uppmärksamma olika personer inom Gymnastikförbundet och Svensk Gymnastik där vi synliggör några prioriterade områden och roller genom att ställa fem snabba frågor till dem.

Idag skickades Gymnastikförbundets nyhetsbrev, Aktuellt, ut för februari månad. Prenumerera för att läsa om viktiga frågor inom Svensk Gymnastik.

Många föreningar har drabbats ekonomiskt på grund av Covid-19. De har haft möjlighet att söka kompensationsstöd och nu är RF klara med fördelningen för det fjärde kvartalet 2020.

Sverige står nu inför en möjlig tredje våg av smittspridning och smittspridningskurvan har börjat vända uppåt. Det finns indikationer på att smittspridningen inom idrottsrörelsen har ökat, framför allt inom elitidrotten.

Webbinariet är riktat till dig som leder Alla kan gympa grupper.

Under förra årets utmaning gjordes 42 321 kullerbyttor, låt oss hjälpas åt att slå det!

333 är dagens siffra!

(2021-02-19 18:07)
Läs GS Pelle Malmborgs reflektion kring talet 333 och hur det har påverkat verksamheten inom Svensk Gymnastik. Trevlig helg!

Med start under våren 2021 har Gymnastikförbundet rekryterat en förbundsläkare som tillsammans med vår medicinska koordinator och supportteam utgör en samlad kompetens inom det medicinska stödområdet både för förening och landslag.

E-post: info@falugk.se