Nyheter från Gymnastikförbundet

Inför förbundsmötet i Växjö i april och det förslag till långsiktig strategi för Svensk Gymnastik som styrelsen arbetar med, Strategi 2028, planeras tre olika undersökningar.

Nu är det fem månader kvar tills det smäller! I maj 2020 arrangeras de 27:e europeiska mästerskapen i trampolin, DMT och tumbling. Nedan följer en update kring mästerskapet från projektledare Pernilla Nyberg.

Programmet Lättsam träning fick fin uppmärksamhet på Seniormässan tidigare i höstas.

Det är dags att vara med och påverka förbundets framtid genom att nominera kandidater till Gymnastikförbundets styrelse. Om drygt ett halvår är det förbundsmöte och då ska vi välja den styrelse som ska leda förbundet in i 2020-talet.

Måndagen den 9 december klockan 10 släpps biljetterna till nästa års EM i trampolin, DMT och tumbling. Evenemanget går av stapeln 7-10 maj 2020 på Scandinavium i Göteborg och vi hoppas att gymnastiksverige ser till att fylla läktarna!

Med liten marginal och en riktigt spännande final, där läget länge var ovisst, tog Lina Sjöberg från Uppsala GF för andra året i rad hem VM-guldet i DMT.

VM-kvalen i DMT och trampolin är nu genomförda för våra svenska gymnaster. Det var överlag fina insatser och en mycket nöjd förbundskapten.

Vår kollega Emelie ska gå på föräldraledighet och under tiden behöver vi en marknadsansvarig som kan vikariera för henne. Är du en fena på webb, sponsorer och sociala medier? Då behöver vi dig!

I slutet av veckan är det dags för våra svenska gymnaster Lina Sjöberg, Jonas Nordfors, Måns Åberg och Oscar Smith att tävla på VM i trampolin och DMT. Tävlingarna går 28 nov-1 dec i Tokyo, Japan.

Under andra kvaldagen på världscupen i manlig artistisk gymnastik i Cottbus tävlade Kim Wanström, Karl Idesjö och Filip Lidbeck.

Idag har Riksidrottsnämnden (RIN) fattat ett beslut som inte stödjer Gymnastikförbundets arbete med att säkerställa enskilda föreningsstyrelsers ansvar för trygga miljöer för barn och unga.

I somras stod det klart att Pelle Malmborg är Gymnastikförbundets nya generalsekreterare och den 15 november började han sin nya tjänst på det nationella kansliet i Stockholm.

Efter ett långt arbete går Gymnastikförbundet nu in i ett nytt tävlingsanmälningssystem som beräknas träda i kraft helt och fullt under 2020. För att underlätta för alla som ska anmäla till tävlingar som genomförs under 2020 kommer här information.

Startfältet var starkt och med två fina friståenden på världscupen i Cottbus placerade sig svenskarna på plats 14 och 15.

På torsdag inleds världscupen i artistisk gymnastik i tyska Cottbus. Från Sverige deltar Kim Wanström (Hammarbygymnasterna), Karl Idesjö (Hammarbygymnasterna) och Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster).

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

E-post: info@falugk.se