Nyheter från Gymnastikförbundet

Bertil Sjöstrands resestipendium delas ut till sökande som avser vidareutbilda sig i någon form av internationellt arbete inom gymnastikens olika verksamhetsfält.

Gymnastikförbundet besökte Brommagymnasternas tränardag för att vara med när BAS-programmet utfördes av föreningens alla tränare. På plats fanns två fysioterapeuter från Bosön som gick igenom programmet.

Senast den 25 februari ska alla föreningar inom Gymnastikförbundet ha lämnat in årsrapporten för 2019. Siffrorna ligger till grund för vår statistik och fungerar som underlag för medlemsavgiften.

De må vara grått och mörkt utomhus på Lingvallen, men inne i de olika hallarna formligen sprakar det av energi från drygt 150 personer som är på plats med ett mål för ögonen - EM i truppgymnastik i Danmark i oktober.

Idrottslyftet har ersatts med ett projektstöd där föreningar kan söka pengar inom fyra olika kategorier. Den första ansökningsperioden börjar 15 jan och pågår till 15 feb.

Vi söker nu en vikarierande tävlingskonsulent till Gymnastikförbundets nationella kansli i Stockholm som under ca. 1 års tid vill arbeta med att stötta tävlingsverksamheten.

Vi söker nu en utvecklingskonsulent till Gymnastikförbundets nationella kansli i Stockholm som ska arbeta med att stödja och utveckla träningsverksamheten inom Svensk gymnastik.

Inför förbundsmötet i Växjö i april och det förslag till långsiktig strategi för Svensk Gymnastik som styrelsen arbetar med, Strategi 2028, planeras tre olika undersökningar.

Nu är det fem månader kvar tills det smäller! I maj 2020 arrangeras de 27:e europeiska mästerskapen i trampolin, DMT och tumbling. Nedan följer en update kring mästerskapet från projektledare Pernilla Nyberg.

Programmet Lättsam träning fick fin uppmärksamhet på Seniormässan tidigare i höstas.

Det är dags att vara med och påverka förbundets framtid genom att nominera kandidater till Gymnastikförbundets styrelse. Om drygt ett halvår är det förbundsmöte och då ska vi välja den styrelse som ska leda förbundet in i 2020-talet.

Måndagen den 9 december klockan 10 släpps biljetterna till nästa års EM i trampolin, DMT och tumbling. Evenemanget går av stapeln 7-10 maj 2020 på Scandinavium i Göteborg och vi hoppas att gymnastiksverige ser till att fylla läktarna!

Med liten marginal och en riktigt spännande final, där läget länge var ovisst, tog Lina Sjöberg från Uppsala GF för andra året i rad hem VM-guldet i DMT.

VM-kvalen i DMT och trampolin är nu genomförda för våra svenska gymnaster. Det var överlag fina insatser och en mycket nöjd förbundskapten.

Vår kollega Emelie ska gå på föräldraledighet och under tiden behöver vi en marknadsansvarig som kan vikariera för henne. Är du en fena på webb, sponsorer och sociala medier? Då behöver vi dig!

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

E-post: info@falugk.se